Aan ‘t Hoogeind in Leerdam werd 1 juli jongstleden weer een Sing-in gehouden. Het thema van deze Sing-in was dit maal ‘Wie helpt me te leven?’, waarbij als goed doel deze keer Maatje Vijfheerenlanden gekozen werd.

Voor een publiek van ongeveer 500 vooral jonge mensen heeft Henri Wijnmaalen, voormalig Maatje en bestuurslid van Maatje Vijfheerenlanden en thans raadslid, een uiteenzetting gegeven. Zijn verhaal ging over de geldzorgen en structurele armoede waarmee een fors aantal inwoners van onze gemeente te kampen heeft. Henri benadrukte dat voor wie daar oog voor heeft deze problemen goed zichtbaar zijn en dat vooral het zonder oordelen omzien en helpen van deze mensen het verschil kan maken.
Dat zijn ook precies de uitgangspunten die de 40 geschoolde Maatjes van Maatje Vijfheerenlanden handteren, wanneer zij in de gemeente op pad zijn om mensen te ondersteunen.

De avond werd verder opgeluisterd door een optreden van de Praiseband All in One en een inleiding door voorganger Jeroen Dorstijn.

Maatje Vijfheerenlanden is dankbaar voor het mooie bedrag van € 500.- dat deze avond door de jongeren bijeengebracht werd.