Hulp nodig?
Samen aan de slag

Heb je onverwachte tegenvallers,
word je werkloos of loopt je relatie stuk?

Het kan iedereen overkomen en tot forse en soms langdurige geldproblemen leiden.

Wij helpen jou verder!

Veel gestelde vragen

Kan ik ook Maatje worden?

Een Maatje is een vrijwilliger van wie veel ervaring en inzet wordt gevraagd. Meld jezelf aan via administratie@maatjevijfheerenlanden.nl. Een coördinator neemt daarna contact met je op. Met de coördinator kun je overleggen en kan je al je vragen kwijt. Als je besluit Maatje te willen worden, gaan wij je aanmelden voor de pre-learning cursus. Deze cursus geeft je inzicht in het werk van een Maatje en daarna bepaal je pas of je echt verder wilt gaan.
Kijk voor meer informatie op Vrijwilliger worden?

Ik wil graag sponsor worden van Maatje Vijfheerenlanden

Daar is altijd behoefte aan.
Neem contact op met onze penningmeester deze is te bereiken via penningmeester@maatjevijfheerenlanden.nl en hij bespreekt dit graag.

Werkt Maatje Vijfheerenlanden in alle woonkernen van Vijfheerenlanden?

Maatje Vijfheerenlanden heeft als werkgebied de hele gemeente Vijfheerenlanden, inclusief de dorpen zoals Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Ameide, Achthoven, Broek, Geer, Hei en Boeicop, Hogewaard, Kortenhoeve, Leerbroek, Lakerveld, Lexmond, Meerkerk, Middelkoop, Nieuwland, Sluis, Tienhoven en Weverwijk.

Komt iedereen voor hulp in aanmerking?

Alle inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden komen in principe voor gratis hulpverlening in aanmerking. Van hen verwachten we wel een actieve bijdrage.
Zijn er kosten verbonden aan de hulpverlening?
De verleende hulp is gratis. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe zit het met de privacy?

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden uitgewisseld tussen jou, de coördinatoren en je Maatje. Verder kan niemand bij de gegevens.
Worden ook gegevens met derden uitgewisseld?
Je tekent een overeenkomst dat gegevens met derden uitgewisseld mogen worden. Dat gebeurt alleen als het voor jou van belang is, bijvoorbeeld als we contact op moeten nemen met schuldeisers. Of om jou hulp te kunnen bieden. In vrijwel alle gevallen wordt dit met je besproken.

Ik heb een kleine vraag en wil geen uitgebreid gesprek

Onze administratief medewerker werkt vanuit verschillende locaties. Voor een 1e gesprek kan eventueel ook bij u thuis een afspraak gemaakt worden
De administratief medewerker is te bereiken op nummer 06-28193674 of via e-mail: administratie@maatjevijfheerenlanden.nl.

Ik wil absoluut geen bekende als maatje

Dat begrijpen wij en daarom bespreken we altijd wie wij aan jou willen koppelen. Als je diegene kent, dan zoeken wij een ander.

Hoelang duurt de hulpverlening?

Opzet is dat je zelf weer je financiën kunt beheren. Samen met het Maatje bepalen we hoelang de hulp duurt.

“Ik wilde per se uit de schuldhulpverlening blijven.
Met de hulp van mijn Maatje is dat gelukt.