Even voorstellen

Mijn naam is Anja Klop en mij krijgt u te zien of te spreken wanneer u voor het eerst een afspraak maakt bij ons. Mijn taak is het samen met u te bespreken wat er aan de hand is en te zien welke hulp het beste bij uw situatie past.
Wanneer u niet zeker weet of u hulp nodig heeft of dat wij u eventueel kunnen helpen, neem dan toch gerust contact met mij op. We kunnen dan samen vaststellen of hulp echt nodig is of dat u met wat advies weer verder kunt. U kunt ook aangeven of u voor het eerste gesprek liever bij u thuis afspreekt of bij mij langskomt. Als u zo’n eerste gesprek liever niet alleen doet, kunt u natuurlijk altijd iemand meenemen. Maatje Vijfheerenlanden is een onafhankelijke organisatie en alles wat u ons in vertrouwen vertelt, blijft ook tussen ons.
Onze Maatjes kunnen u in heel veel situaties goed verder helpen, maar wij werken als Maatje Vijfheerenlanden ook samen met andere organisaties die zo nodig in overleg met u ingeschakeld kunnen worden.
Meestal werk ik vanuit de Prenter in Vianen, maar ik ben ook regelmatig in de ruimtes van Sociaal Lokaal in Leerdam aan de Energieweg of in de bibliotheek daar te vinden. U kunt mij mailen (administratie@maatjevijfheerenlanden.nl) of bellen (06-28193674), maar u kunt ook rechtstreeks een afspraak in mijn agenda maken met de reserveringstool op onze site. Ik neem daarna direct contact met u op om nader af te spreken.

In de afgelopen tijd hebben wij meegedaan aan een mooie actie die onderdeel uitmaakt van het project ‘Samen erop Vooruit’. We mochten kleding- en boodschappenbonnen weggeven aan onze hulpvragers vanuit het Kansfonds. Deze eenmalige actie leverde mooie reacties op bij de mensen die het echt nodig hebben. Vanuit het doel dat we hebben bij MaatjeVijfheerenlanden: ‘niet geven, maar helpen’ is er een online-potjescheck ontwikkeld. Hiermee kunt u kijken waar u binnen de gemeente recht op hebt. Deze mogelijkheid is binnen een kwartiertje in te vullen, maar wilt u daar hulp, bij laat dat dan weten. Ook wordt er gekeken welke regelingen/toeslagen van toepassing zijn op zowel landelijk als lokaal niveau.

Op donderdag 11 mei was de opening van het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) in de bibliotheek in Leerdam door wethouder Bel. Het IDO is een eerste wegwijzer rondom de digitale overheid. Het wijst mensen op de hulpinstanties die er zijn. Indien nodig verwijst het mensen met grotere problematiek door naar de partners binnen het sociaal domein, waaronder Maatje Vijfheerenlanden. In dit kader zijn wij op donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur aanwezig in de bibliotheek in Leerdam. De verwachte opening van het IDO in de bibliotheek Vianen is komende oktober.

Mede door IDO zijn mijn werktijden gewijzigd. Vanaf mei werk ik nu op maandag en donderdagochtend vanuit De Prenter in Vianen, donderdagmiddag in de bibliotheek Leerdam (IDO) en vrijdag op de Energieweg in Leerdam op het Sociaal Lokaal. Bij vragen bent u altijd welkom!