Jack moest lege flessen en blikjes inleveren om boodschappen te kunnen doen

“Van de een op de andere dag moest ik lege flessen en blikjes wegbrengen om boodschappen te kunnen doen.” Jack windt er geen doekjes om dat hij in een lastig parket terecht kwam na zijn echtscheiding. Die was nog eens heel pijnlijk ook en naast het verdriet en de boosheid moest hij ook leren omgaan met één salaris.

“Met ons gezamenlijke inkomen konden we drie keer per jaar op vakantie en reden we in een leuke auto. Met mijn salaris alleen was het een ander verhaal. En bovendien kwamen er nu ook nog de kosten voor een advocaat bij. Ik had soms geen geld om eten te kopen voor mijn twee kinderen. Het was ook een nadeel dat ik gewoon niet zo handig ben in het bijhouden van een administratie.”

Na advies van zijn buurvrouw besloot Jack hulp te vragen bij het Sociaal team van de gemeente. Hij had in zijn omgeving genoeg ellende gezien bij mensen die diep in de schulden waren geraakt en dat wilde hij voor zichzelf beslist voorkomen. Gelukkig bracht de medewerker van het Sociaal team hem in contact met Maatje Vijfheerenlanden. Jack hoorde daar dat de Maatjes geschoolde vrijwilligers zijn met verstand van zaken die gratis mensen zoals hij helpen zolang als nodig is. Na een kennismakingsgesprek bij Jack thuis werd Maatje Ada aan hem gekoppeld.

Door alle stress had Jack een redelijk kort lontje. “Ada heeft mij uit de tunnel getrokken,” blikt Jack terug. “Als ik het niet meer zag zitten, gaf zij me nieuwe moed en lastige telefoontjes deed zij gelukkig voor mij. Ik ontplofte als iemand me niet begreep of een beetje bot was. Zij hielp me ook met brieven schrijven aan schuldeisers met het verzoek voor een betalingsregeling. Zonder mijn Maatje Ada had ik het niet gered. Dan was er geen geld geweest voor boodschappen en had ik mijn huis bij opbod moeten verkopen. Ada leerde mij een digitaal huishoudboekje bij te houden met ook oog voor de langere termijn. Gelukkig heb ik nu mijn zaken weer goed op de rit. Ik ben Ada zo dankbaar. Zij is echt een supermens.”

*Uit respect voor zijn privacy gebruiken we niet de werkelijke naam van Jack.

Heb je zelf of mensen in je omgeving geldproblemen? Praat erover en zoek hulp! Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek bij Maatje Vijfheerenlanden: op maandag en donderdag van 09.00 tot 16.30 uur aanwezig in de Prenter, Grote Geusplein 1 in Vianen,
06-28193674. Kijk ook op www.maatjevijfheerenlanden.nl of mail naar administratie@maatjevijfheerenlanden.nl.
Je kunt ook zelf een afspraak inplannen via de site: https://maatjevijfheerenlanden.nl/afspraak-maken/
De ondersteuning van Maatje Vijfheerenlanden is gratis en een bezoek bij je thuis is ook mogelijk.