nieuwe voorzitter Tirtsa KamstraSinds februari zijn wij met het nieuwe bestuur van start gegaan. En wat komt er dan veel op je af! Kennismakingen met Maatjes, coördinatoren, ambtenaren, organisaties met wie we samenwerken, en ga zo maar door.

Wat is het mooi om te zien hoeveel mensen in onze gemeente warm lopen om mensen met financiële problemen te helpen! Elke organisatie doet dit op haar eigen manier en met veel passie.

In het bestuur hebben we de afgelopen maanden de tijd genomen om te kijken: wat ligt er al, wat is er nodig en waar gaan we mee aan de slag? We zijn heel blij dat we daarbij verder konden bouwen op het plan dat al door het vorige bestuur is opgesteld. Vanuit dit plan hebben we besloten dat we voor de aankomende tijd aan de slag willen gaan met het eerste grote project:

Jongeren en Geld
Dit is nog niet een officiële titel, maar voor nu dekt hij goed de lading. Het is nog steeds lastig om jongeren te bereiken en hen bekend te laten worden met het werk van Maatje Vijfheerenlanden. Veel jongeren weten niet dat wij ook hen kunnen helpen. Wij gunnen het onze jongeren om een goede start te maken in het leven en daar horen schulden niet bij!
Om onze bekendheid onder jongeren te vergroten, om onze hulp zichtbaar te maken onder jongeren, maar vooral om jongeren te helpen op een goede en verantwoorde manier met hun geld om te laten gaan, willen wij dit project groots aanpakken.
En daarvoor hopen we ook op jullie hulp!
Wil jij graag meedenken en meehelpen in onze projectgroep Jongeren?

Laat het dan voor 10 juli vooral weten via bestuur@maatjevijfheerenlanden.nl. We zouden graag direct na de zomer met de projectgroep starten, dus we hopen dan een aantal mensen te hebben gevonden die willen meedenken/helpen.

Bestuurswisselingen/Penningmeester gezocht
Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben gelezen, hadden Henri Wijnmaalen en Harro Kon aangegeven dat zij het nieuwe bestuur tot de zomer op weg zouden helpen. In onze bestuursvergadering van afgelopen week hebben wij dan ook afscheid van hen genomen. Waarbij wij hen natuurlijk heel hartelijk bedankt hebben voor al hun inzet en de fijne samenwerking!
Inmiddels is Jantine Dijkstra sinds april toegevoegd aan het bestuur. Daar zijn wij als bestuur ook erg blij mee. Jantine stelt zich verderop in deze nieuwsbrief aan jullie voor.
Het vertrek van Harro betekent voor ons als bestuur dat we nu (nog) hard(er) op zoek zijn naar een nieuwe penningmeester. Gelukkig heeft Harro aangegeven dat hij op de achtergrond nog mee wil blijven helpen. Dus ben/ken jij die persoon die ons bestuur kan komen versterken? Dan horen wij het graag!

Voor nu, wens ik iedereen een heel mooie zomer toe. Dank jullie wel voor al jullie inzet en inspanningen om steeds meer mensen in onze mooie gemeente uit de financiële problemen te krijgen en te houden!

Mede namens het bestuur, Tirtsa Kamstra