Veelgestelde vragen

Een maatje is een vrijwilliger waar veel ervaring en inzet van wordt gevraagd. Meld je zelf aan bij René Nagtegaal administratie@maatjevijfheerenlanden.nl. Een coördinator neemt daarna contact met jou op en met hem kan je overleggen en kun je al jouw vragen kwijt. Als je besluit maatje te willen worden, gaan wij jou aanmelden voor de pre-learning cursus. Deze cursus geeft jou inzicht in het werk van maatje en daarna bepaal je pas of je echt verder wil gaan.

Daar is altijd behoefte aan. Neem contact op met onze penningmeester coordinatorjohan@maatjevijfheerenlanden.nl en hij bespreekt dit graag met jou.

Maatje Vijfheerenlanden heeft als werkgebied het hele gebied in de kernen Vianen en Zederik inclusief de kleine dorpen zoals: in Vianen de  kernen Hagestein, Everdingen en Zijderveld en in Zederik de kernen Ameide, Achthoven, Broek, Geer, Hei en Boeicop, Hogewaard, Kortenhoeve, Leerbroek, Lakerveld, Lexmond, Meerkerk, Middelkoop, Nieuwland, Sluis, Tienhoven en Weverwijk.

Alle inwoners van de gemeente Vianen en Zederik komen in principe voor hulpverlening in aanmerking. Van hen wordt wel een actieve bijdrage verwacht.

De verleende hulp is gratis. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De gegevens worden uitgewisseld tussen jou, de coördinatoren en de behandelaars. Verder kan niemand bij de gegevens.

Je tekent een overeenkomst dat gegevens met derden uitgewisseld mogen worden. Dat gebeurt alleen als het voor jou van belang is. Bijv. als er contact opgenomen moet worden met schuldeisers. Of om jou hulp te kunnen bieden. In vrijwel alle gevallen wordt dit met je besproken.

In het gebouw De Prenter, Grote Geusplein 1 te Vianen werkt onze administratief medewerker René Nagtegaal. Hij is daar elke werkdag van 9 tot 12 uur. Je kunt hem bereiken op nummer 06-28193674 of administratie@maatjevijfheerenlanden.nl maar je kan ook met hem chatten tijdens voornoemde uren.

Dat begrijpen wij en daarom bespreken we altijd wie wij aan jou willen koppelen. Als je hem of haar kent, dan zoeken wij een ander.

Opzet is dat je zelf weer je financiën kan beheren. Samen met het maatje bepalen jullie hoe lang de hulp duurt.

Neem contact op met Johan van Oort coördinator of Jan Geereking eveneens coördinator. Johan kan je benaderen via de email: coordinatorjohan@maatjevijfheerenlanden.nl tel. 06-51422544 of Jan Geereking via de email: coordinatorjan@maatjevijfheerenlanden.nl tel. 06-28193703.