Veelgestelde vragen

Een maatje is een vrijwilliger waar veel ervaring en inzet van wordt gevraagd. Meld je zelf aan bij coordinator@maatjevijfheerenlanden.nl. Een coördinator neemt daarna contact met jou op en met hem kun je overleggen en bij hem kun je al je vragen kwijt. Als je besluit maatje te willen worden, gaan wij je aanmelden voor de pre-learning cursus. Deze cursus geeft jou inzicht in het werk van maatje en daarna bepaal je pas of je echt verder wilt gaan.

Daar is altijd behoefte aan. Neem contact op met onze penningmeester via penningmeester@maatjevijfheerenlanden.nl en hij bespreekt dit graag met jou.

Maatje Vijfheerenlanden heeft als werkgebied het hele gebied in de gemeente Vijfheerenlanden inclusief de kleine dorpen zoals Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Ameide, Achthoven, Broek, Geer, Hei en Boeicop, Hogewaard, Kortenhoeve, Leerbroek, Lakerveld, Lexmond, Meerkerk, Middelkoop, Nieuwland, Sluis, Tienhoven en Weverwijk.

Alle inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden komen in principe voor hulpverlening in aanmerking. Van hen wordt wel een actieve bijdrage verwacht.

De verleende hulp is gratis. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De gegevens worden uitgewisseld tussen jou, de coördinatoren en de behandelaars. Verder kan niemand bij de gegevens.

Je tekent een overeenkomst dat gegevens met derden uitgewisseld mogen worden. Dat gebeurt alleen als het voor jou van belang is, bijvoorbeeld als er contact opgenomen moet worden met schuldeisers. Of om jou hulp te kunnen bieden. In vrijwel alle gevallen wordt dit met je besproken.

In het gebouw De Prenter, Grote Geusplein 1 te Vianen werkt onze administratief medewerker. Hij is daar elke werkdag van 9 tot 12 uur. Je kunt hem bereiken op nummer 06-28193674 of administratie@maatjevijfheerenlanden.nl.

Dat begrijpen wij en daarom bespreken we altijd wie wij aan jou willen koppelen. Als jediegene kent, dan zoeken wij een ander.

Opzet is dat je zelf weer je financiën kunt beheren. Samen met het maatje bepalen jullie hoe lang de hulp duurt.