Nieuwe voorzitter Tirtsa Kamstra

Ik ben Tirtsa Kamstra-van Dam. Ik woon al meer dan 35 jaar in het mooie Vianen, waarvan ruim 20 jaar samen met mijn echtgenoot en een wat kleiner deel met mijn twee kinderen.

nieuwe voorzitter Tirtsa Kamstra

Sommigen van jullie zullen mij (her)kennen van de tijd dat ik wethouder van Vijfheerenlanden mocht zijn. Inmiddels ben ik dan wel geen wethouder meer, maar de politiek heb ik niet achter me gelaten. Sinds mei 2022 ben ik weer actief als raadslid, wat ik met veel plezier doe. Mijn drijfveer om de politiek in te gaan was dat ik onze gemeente graag wat beter en mooier wil maken voor de mensen die er nu, maar ook in de toekomst, in leven. Ik zie dit ook als opdracht vanuit mijn geloof. Zorgdragen voor de schepping.
lees meer
Vanuit deze zelfde gedachte hoefde ik niet lang na te denken toen ik gevraagd werd voor het bestuur van MaatjeVijfheerenlanden. Deze organisatie had al langer mijn interesse, omdat ik zag wat een mooi werk er verzet wordt! Het helpen van mensen en gezinnen die het financieel lastig hebben om ze weer toekomst te geven, is zo ontzettend belangrijk en waardevol! Als wethouder Jeugd zag ik wat het met kinderen doet, als zij in een gezin opgroeien waar schulden en armoede een rol spelen. Dit heeft effect op hun hele leven. Als wij / als ik daar een steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat heel graag.