Projecten

Schuldenvrij maken van de gemeenten Vianen en Zederik

Het project waar de vrijwilligers uit Vianen en Zederik voor staan is het schuldenvrij maken van de gemeenten Vianen en Zederik. Daarvoor zijn 40 vrijwilligers actief en die staan klaar om alle inwoners uit Vianen en Zederik te helpen. Wacht niet langer en neem nog vandaag contact op. Samen werken wij aan een schuldenvrij Vianen en Zederik.

De doelstelling is om personen te ondersteunen bij financiële problemen in de vorm van budgettering, planning en het geven van adviezen. Dit gebeurt door het inzetten van zogenaamde SchuldHulpMaatjes. Dit zijn getrainde en gekwalificeerde vrijwilligers.

Thuis op maat

Vanaf 1-1-2018 loopt er een project genaamd Thuis op Maat. Omdat men steeds langer thuis moet blijven wonen, kunnen er problemen ontstaan bijv. als men dementerend dreigt te worden. Maatje Vijfheerenlanden probeert een werkboek samen te stellen, die allerlei instanties en individuen kunnen overnemen mochten zij geconfronteerd worden met mensen die langzamerhand de regie door bijv. dementie dreigen te verliezen.

Opzet is 8 beginnende dementeren te laten begeleiden door maatjes, die er voor gaan zorgen dat de financiën op verantwoorde wijze overgenomen kunnen worden door bekenden of familieleden mocht het de hulpvrager zelf totaal niet meer lukken.

Projectleidster is Astrid Koeter die is te bereiken via email: maatjeastrid@maatjevijfheerenlanden.nl of per telefoon 06-15128836.